Bana Bir Deniz Bir Kum Bir Güneş Olsun :))

Bu yıl İstanbul soğuk ile imtihan verirken, kardan ve yağmurdan kafamızı kaldıramazken, buralarda sıcağa, denize, kuma ve sıcacık güneşe alışmak tabi ki zor olmadı :))) Dubai de tatil yapmak istiyorsanız gittiğiniz mevsime dikkat etmeniz gerekiyor. Yoksa güneşleneyim, denize gireyim derken durumlar kritik bir hal alabilir. Buralarda tatil için en uygun zaman Ocak-Nisan arası, sonrasında sıcaklık çok arttığı için tatil sıkıcı bir durum alabilir. Yalnız buranın havasının çok değişken olduğunu söylemem gerekiyor. Bir gün çok sıcakken ertesi gün kapatabiliyor hatta yağmur da yağabiliyor . 

Artık içimizi ısıtan keşke yaz gelse dedirten görüntülere, yerlere gelelim :))

Dubai, Barasti Beach
Burada sıkıntı çekmeyeceğiniz tek şey deniz, kum, güneş :)) Öncelikle pek çok plaj var hepsi gayet güzel. Marina bölgesinde neredeyse uzunca bir bölümü halk plajı olarak kullanılıyor. Aslında burada bir çok otel de bulunuyor ancak kullanım alanı ortak. Halk plajı deyince aklınıza olumsuz görüntüler gelmesin. Gayet temiz ve güvenli bu plajlar içiniz rahat olabilir. Güvenlik görevlileri sürekli plajda geziniyorlar. En büyük düşmanları slip mayon giyen erkekler :)) Çünkü slip mayo yasak. Yasaklardan hiç hoşlanmıyor olsam da slip mayonun yasak olması ve güvenlik görevlilerinin pür dikkat onların peşinde olması hoşuma gitmedi diyemem :))) Bu arada sahilde yemek yiyebileceğiniz sandviç alabileceğiniz yerler var ancak biraz pahalı. Sahilde bir sandviçe 40 dirhem falan vermek durumunda kalabilirsiniz. Eğer bu fiyatı vermek istemezseniz marinada bulunan All Day marketi içerisinde kahvaltılık 5-10 dirhem arası karnınızı doyurabilirsiniz :)) Bunun dışında bir sürü özel plajda var tabi ki. Bunlardan benim de bu tatil en sık gittiğim yer olan Barasti Beach var. İnternet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Burası özel bir plaj ancak giriş ücreti bulunmuyor. Genel olarak iş çıkışı saatlerinde expatların sık geldiği yerlerin içerisinde yer alıyor.Anlayacağınız akşam üstü de ayrı bir kalabalığı ve keyfi var. Yalnız yüzmek için çok güzel bir yer değil. Çünkü biraz sığ aklınızda bulunsun :)


Evet şimdi diğer plajlara devam edelim ki sırada meşhur Burj el Arab'ı yani nam-ı diğer Yelken otelimizi en yakından görüp fotoğraflarını çekebileceğiniz yer olan Umm Sequim Beach bulunuyor. Burj el Arab bilmeyenler için burası ilk yedi yıldızlı otel olarak ün yapmıştır. Burj el Arab aslında Arap kulesi olarak bilinse de daha çok yelkene benzediği için yelken otel olarak anılıyor. Aynı zamanda otelin bir kısmında hem ağırlığı azaltmak hemde hava sirkülasyonunu sağlamak için kumaşla kaplı bir bölüm bulunuyor. Plaja gelirsek genel olarak uzun bir plaj biraz rüzgarlı, deniz dalgalı ve marina bölgesinde ki halk plajına göre ortam çok iyi diyebileceğim bir yer değil. Yani ben sadece fotoğraf çekip oradan ayrıldım :))



Sırada ki yerimiz Kite beach. Burası Umm Beach'in biraz ilerisinde ama ortam olarak daha iyi. Burada Kitesurf de yapabilirsiniz. Deniz biraz dalgalı hafif de rüzgarlı ama keyifli bir kumsal. Yemek yiyebileceğiniz alanlarda var. Marina'ya göre biraz daha uygun fiyatlı yerler olduğu söylenebilir.



Bir diğer plajımızda palmiye adasında bulunan Nasimi beach. Burası diğer söylediğim yerlere göre giriş ücreti olan bir yer. Genelde burada giriş ücretleri 250 AED fiyatlarında. Bu ödediğiniz ücreti yiyecek ve içecek olarak kullanabiliyorsunuz. Alkol satışı da var. Biranın bir çok mekanda yaklaşık 40 AED olduğunu aklınızın bir köşesinde bulundurun :)) Tabi bu plajın bir ayrı güzelliği de Atlantis manzaralı oluşu :))

Dubai'de pek çok plaj seçeneği mevcut. Her kalbe hitap ediyor :))) Deniziniz, güneşiniz, kumunuz, tatiliniz bol olsun :)))










2 yorum:

  1. dubai'ye iş için mi gidiyorsun yaaa yoksa akraba tanıdık mı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım iş değil ablam orada yaşıyor ziyaret benim ki :))

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma