Büyüğüm Ben Çokluklar Var İçimde...

Otuz yaşıma yaklaştığim son gunlerde zaman daha mı hızlı mi geciyor derseniz belki öyledir. Zamandan öte daha hizli giden çok şey var gibi... Çocukluğumdan beri kendini zorlayan ne istediğini sorgulayan bir Nilay vardı. Hep bir arayış hep bir gitme isteği. Küçüklüğümden beri bu iki isteği yenebildin mi derseniz galiba hiç yenemedim. Değişen tek şey bu isteklerin artık yoruyor olması sanırım. 
Yukarıda ki fotoğrafı beş sene önce Olympos'da çekilmiştim.  Orda ki Nilay aslında hala aynı da eklenenler var. Yazının başlığında yazdığım gibi büyüdüm ama çokluklar oldu içimde... Okuduğum kitapta yazıyordu bu cümle etkiledi sonra başladım yazmaya. Yine Olympos' dayım akşam üstü buralar çok güzel olur. Çardak'da otururken ağaçların arasından görünen dağın görüntüsü, güzel de bir müzik varsa bişeyler yazdiriyor insana...

Otuz yaş farklı olur derlerdi o zamanlar uzak gelirdi ama çok da uzak değilmiş. Beni çokluklar içinde bogusturan şey büyümek değilde daha çok sürekli hedefleri olan onları gerçekleştirmek için planları olan Nilay'in neresindeyim ??
Aslinda istediğim bir çok şeyi başardım. Başardım ama gerçekten bunları mi istiyordum. Kendimi dinleme fırsatım olmamış gibi, hep gitmişim...

Acaba fotoğraftaki taşları geçmeye çalışan Nilay aslında gerçekten istediği şeyleri mi başarmıştı.  Yoksa sadece taşların uzerinden kıyıya mi varmışti ???

Bu gece de böyle bir gece işte....

Sanssizlik diyemem ben kendi payıma,
Olur öyle şeyler ara sıra. 
Sözgelimi okul kitaplarına girmez de şiirin, 
Bütün çocuklar anlarda...
                                          Cemal Süreyya

Ve işte o zaman  anladım ki; Hayat kendini bulmakta ilgili değil, kendini yaratmakla ilgili...
                                      George Bernard Shaw






18 yorum:

  1. Galiba bu herkese oluyor, bana da başladı, bende dile getirirken benzer hissettim.
    takibe aldım Nilay! Bize de beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım herkes benzer şeyler yaşıyor :)))

      Sil
  2. 30lu yaşlarımın ortasına ilerlerken sana şunu söyleyebilirim evet oldukça farklı ama iyi yönde değişiyor insanın hayatı. Daha az takılıyorsun rutinlere prosedüre ve daha çok zevk alıyorsun hayattan. Sana uzun ve bir o kadar da huzurlu "iyi ki yaşamışım" diyeceğin bir ömür dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım benim nasıl geçecek :) Simdilik 29'un son demlenir tadını çıkaralım :)

      Sil
  3. Blog keşiften geliyorum izleyicinim :)) bana da beklerim..

    YanıtlaSil
  4. Her yaşta ayrı bir dert ediniyoruz. 20 li artık gencim aklım başında oluyorum , 25 li yaşına gelen gençlik gidiyor , 30 lu yaşında olan ise yetişkin oluyorum. Her yaşın kendine has güzellikleri var. Yeter ki dolu dolu yaşayalım ve sevdiklerimizle birlikte olalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yasin ayrı bir güzelliği var diye boşuna demiyolar sanırım :))

      Sil
  5. Yaş 30 yolun yarısı eder, diye yorumlayalım senin için Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyleri yariliyoruzda acaba neleri :)))

      Sil
  6. 30lu yaşların başlarındayım.. Ben de 20li yaşlarımından birşey anlamadım. Üniversiteydi, iş bulmaydı, evlenmeydi derken 20'li yaşlar hep koşuşturmacayla hızlı bir şekilde geçip gitti. Oysa çocukluğum sanki asırlar sürmüştü)) Güzel yazı, güzel şiir ve söz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20'li yasları anlayamadık sanırım ama 30'lu yaşları acele etmeden, ağırdan alarak yaşayacağım gibi geliyor :)

      Sil
  7. Fotograf ve video cekmeye bayiliyorum! Uzerinden yillar gecse de, o gunku hatira ve yasanilan o yillar unutulmuyor. Zaman hizli gecse de, yasamak bizim elimiz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum :)) Fotoğraflara ve videolara geri dönüp bakabilmek sanırım en büyük şanslarımızdan biri :)

      Sil
  8. hımmmm bak şimdi olimpostan yazdın ha. ülkenin en güzel yeri yaaa. kendini sorgulamak için bundan güzel bi yer olamaz. hedeflerine ulaştın umarım ama her durumda hayat çok güzel yaaaa. olimposa gidebildiğine göre hayatın fena da sayılmaz. cemal süreya okuyosun yani yine fena değildir hayatın. hadiiii mutlu ol işteeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dedin Cemal Süreyya var, Olimpos var hayat güzel de arada sorgulayinca daha güzel oluyor :)))

      Sil
  9. Mevzu Derin kategoriniz çok hosuma gitti tebrik ediyorum.. Eger bir sakıncası yoksa yazılarınızdan http://www.mevzuderin.com sitemizde yayınlamak isteriz.. iyi Çalışmalar.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar çok sevindim beğenmenize tabi ki paylaşabilirsiniz çok sevinirim :) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma