O Zaman Renk :))

Blogumu takip edenler ne kadar uzun zamandan beri yazı beklediğimi bilir :) Fakat iyi bekledim desem yeridir ;) Zaman o zamandir bahar geldi renkler ortaya çıktı ve birbirinden güzel festivaller artık yavaş yavaş planlarimiz içerisinde yer almaya başladı. Benim de bu sene ilk defa katıldığım bu yılin ilk festivali olan holifest en renkli halimle baharı karsilamami sağladı diyebilirim :)) 


Nedir bu holifest nerden çıktı kim kutluyordu bize ne ara geldi illa boyanmak şart mı diye düşünüyorsaniz evet efendim bu işin sırrı boya oluyor :))) Hem baharın güzel enerjisini yakalamak için biraz renklenmek iyidir :)) 

Holifest'in kutlanmasi aslında hint mitoljisinin anilmasi esasına dayanıyor. Uzun uzun bu hikayelerine girmiyorum. Ama festivalin ozunde bahari buyuk bir coskuyla renklerle karşılıyoruz denebilir. Festival içerisinde rengarenk tamamen doğal toz boyalar kullaniliyor. Hindistanda bu kutlamalar aynı zamanda eşitliği de simgeliyor. Zengin ve fakir ayrimini ortadan kaldırıyor. Bu kutlamalar sırasında herkes bir oluyor ;) Eşitlik en güzel renkleriyle kendini gösteriyor :)) Sokaklar renkli, evler renkli, insanlar, kıyafetler heryer renkli... Sanırım bizim ülkemiz içinde yakın zamanda geleneksellesse hiç fena olmaz. Biraz renge ihtiyacimiz olduğu bir gerçek....

Bu kadar renkten bahsedince renklerin anlamina girmeden olmaz tabi ki :) Festivalde her rengin bir anlamı var. Bizim gittiğimiz de daha fazla renk vardı. Sanırım bunlara henüz bir anlam yuklememisler zira bulamadım :))) Bulduklarıma gelirsek eğer;

Kırmızı: Masumiyet Yeşil: Canlılık, enerji Mavi: Sakinlik ve ağrıbaşlılık Sarı: Dindarlık

Bu yıl ilk defa katıldım ancak boya tecrübem vardı. Festival alanına gitmeden arkadasimla çok boyanmayalim yaaa ne gerek var biraz atsak yeter dedik. Ancak içeri girdigimizde herkes o kadar renkli ve güzel gözüküyordu ki beş dakika falan sürmedi sanırım renklenmemiz hatta az oldu bu yaaaa dök dök dök falan diyip abartmaya çalıştığımız doğrudur :))


Bu yıl festival Sariyer'de Lifepark'da gerçekleşti. Burası küçük bir alan ama gelen kitleden ve organizasyonun iyi olmasindanda kaynakli yemek sırası hariç ciddi bir sıkıntı olmadi. Dj'ler gerçekten çok başarılıydilar neredeyse hiç oturmadik denebilir. Gün boyu Hindistan'a özgü danslar yapıldı. Hint dövmelerinin yapıldığı bir alanda vardı ama o kadar renkliydik ki dövme olayina girmedik gerek duymadık :)) Gecenin sonunda Ozan Doğulu çıktı o da iyiydi ancak o kadar yorulduk ki sonuna kadar kalamadik :)

Bu festival ile birlikte benim için resmi olarak yaz başlamıştır :)) Belki ileride yerinde kutlamalara katılirim kim bilir :))))

O zamana kadar herkese renkli günler :)))

İnstagram hesabım için: lifeofnill 





2 yorum:

  1. Eğlenceli olduğu fotoğraflardan belli oluyor. :) Uzun aradan sonra tekrar hoş geldin blog dünyasına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten uzun bir ara oldu hoşbuldum teşekkür ederim :))

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma