Tekerleklerin Üstünde Kayan Dünyalar :))

Çocukluğumdan beri en çok istediğim şeylerden biri paten kaymaktı. Ancak annemin çocuğunu aslandan korurcasına patenden korumasından dolayı başlama fırsatım olmadı olamadı :)) Maalesef sevgili annecim ayaklarımın bire bir yere basmadığı hiç bir etkinliği desteklemedi :)) Bisiklet de bunlara dahil tabi ama bisikletin durumu biraz daha farklıydı. Canım ablamın bisikletle artistik havalı hareketler yapmaya çalışması ve bunun ardından denize uçması bizim bu aktiviteleri biraz körükledi. Dört tekerden iki tekere geçemeden annecim evde ki bütün tekerlekli ürünleri kaldırdı ve sonra da eve giremedi bir türlü :))
Paten


Geçen akşam caddebostan sahilde otururken arkadaşım patene başladım çok keyifli gelin dedi düşünmeden gelirim dedim. Bu arada patenden de baya tırsıyorum. Yıllar önce bir gün gaza geldim tamam artık ben kaymak istiyorum dedim ve evden çıktığım gibi direk paten almak için yola koyuldum. Dükkana geldim gayet havalı havalı paten istiyorum diyerek, denemem için pateni verdiler ayağıma giydim buraya kadar her şey çok güzeldi. Bir ayağa kalktım iki dakika durduktan sonra teşekkür edip ayağımdakileri çıkartıp mağazadan çıktım. O kadar korktum ki alamadım düşünün. Bu hikayenin üstünden de bir üç-dört sene geçmiştir sanırım.


Ne değişti ben de bilmiyorum öz güven mi fırladı korkularını mı yendin derseniz pazar günü beni görseniz yenemediğimi anlardınız :) Zaten üstteki fotoğrafa bakınca kalkmak için direndiğimi anlayabilirsiniz :)) Ama bu sefer farklı olarak bu işi bana öğreten ders veren Sultan Hocam vardı. Bir kaç saat ders aldım dersin sonunda çimden çıkıp ileri geri giderek beton zeminde varlığımı düşmeden sürdürebildim. Hala tam olarak kayamıyorum ama hevesim geçmedi diyebilirim :)

Yani en azından bugün paten almaya gittiğimde mağazadan alıp çıkabileceğimi hissediyorum. Yaş ilerledikçe bu tarz aktiviteleri yapmak için biraz daha cesaret gerekiyor. Korkuların daha fazla oluyor. Mesela aynı anda sizinle ders almaya gelen bir bıdık yarım saatin sonunda pıtı pıtı kayıyor olabilir. Ama dediğim gibi sorun sizde değil onda :)

Daha önce çok dikkatimi çekmemişti ama Caddebostan'da bu şekilde ders veren başkaları da var. Ben Sultan hocamla gayet güzel bir başlangıç yaptım. Mor paten adında bir oluşumu var Sultan'ın. Burada pateni olmayanlar için hem paten kiralıyor hem de ders veriyor. Eğer ders de alıyorsanız ders saati 50, paten kiralama 10 tl oluyor. Ama ders almadan da paten kiralayabilirsiniz. Ayrıntıları Mor Paten sitesinden bulabilirsiniz.

Eğer sizde benim gibi hep kaymak isteyip sürekli erteleyip duruyorsanız başlamak için bugünden daha güzel bir gün var mı? Biraz daha öğreneyim öncesi sonrası fotoğraflarımı da paylaşırım :)

Siz benim kadar ileriye atmayın :)










27 yorum:

  1. Ben kuzen ve kardeş zoruyla buz pateni yaptım yıllar önce, daha doğrusu yapamadım, sonra anladım ki ayaklarım yere basmadığında ve kayma korkumla ben bu işleri hayatta beceremiycem^^ Bize de uğra arada, sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı duyguları çok yaşadım hala yaşıyorum ama bu sefer istekliyim pes etmek yok :) Sizin bloğunuzu severek takip ediyorum zaten :)

      Sil
  2. Şahsen ben de yeni başladım. Aslında geçen sene almıştım ama kaymak bu seneye nasip oldu :) Tabiri caizse bacak kadar çocuklar yanımda artistik hareketler yaparken ben resmen düşmemek için çırpınıyordum. Sonuç; düşmedim ama hala binemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ufaklıkların rahatlığı çok fena :) Kendimi o kadar çok kasmışım ki kaç gündür kas ağrım var bildiğin gibi değil :) Ama yılmak yok :)

      Sil
    2. Ahahhaha kesinlikle yok :) Bu yaz o patenlere binilecek!!! Ama arada bir içimden, birkaç ufaklığı yere devirmek geçmiyor değil :D

      Sil
    3. hahaha daha kaymaya başlamadan bir tehlikeli oldun sanki :) bende çekilin çekilin üstünüze düşmiyim diyip durdum onlarda bişey olmaz diyorlardı devirsem mi napsam :))

      Sil
  3. Heeyy süpersin Nilay, hayatta cesaret edemem :) Tebrikler..
    Bende küçükken bir dönem istemiştim ama olmadı, şimdi hiç ilgimi çekmiyor ama sen çok iyi yapmışsın..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çim üstünde her şey çok güzel :) keşke hep öyle kalsa :) Belki bir kere denersen seninde ilgini çeker :)

      Sil
  4. Evet bence yılmayın, üzerine üzerine gidin bu işin. Çok zevkli bir faaliyet. Anladığım kadarıyla normalde çalışmayan kasları da çalıştırıyor ki ağrılar çekiyorsunuz. Sadece kasmaktan olmasa gerek diye düşünüyorum...
    Tek ayak üzerinde kaydığınız sonrası fotoğraflarını şimdiden merak etmeye başladım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz yılmak yok demek çok kolay benim için daha düşmedim bile :) Bende sonrası fotoğraflarını çok merak ediyorum :) O fotoğraflar gelmeye başlayınca tahminen daha çok keyif alıyor olucam :)

      Sil
  5. Zamanında buz patene yapmıştım ama normal paten beni hep korkuttu bilmeö neden bir gün ders alıcam ama kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır aklına gelmişken erteleme hemen yen korkularını :))

      Sil
  6. "Maalesef sevgili annecim ayaklarımın bire bir yere basmadığı hiç bir etkinliği desteklemedi :))" Ben buna ne güldüm ama ya :)))) Ana yüreği işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında gülemiyordum kızıyordum ama şimdi bende gülüyorum :) Annelik ayrı bişi :)

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim ziyaret ediyorum hemen blogunuzu :)

    YanıtlaSil
  8. ne güzel bişi yapmışın. yapmadım isterim ben de. keyiflidir tabii. korkmam bundan su sporlarından da korkmam ama havada olanlardan korkuyom :) caddebostanda ha. ne güzel yerler anadolu yakası yazlık gibi geliyo bana. biz istanbul yakası insanıyız ya sizin orası çok uzaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma keyfin çok yerinde patenimi aldım nasıl oldu bilmiyorum ama ikinci kullanmamda baya kaymaya başladım :)) korkularımi yenein haklı mutluluğunu yaşıyorum :))

      Sil
  9. Çok samimi bir yazı olmuş elinize sağlıkl:-)blog keşif etkinliğinden aldım bloğunuzu hemen takip listeme ekledim:-)beni takip ederseniz çok sevinirim:-)
    Http://fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bende ziyaret ediyorum hemen blogunuzu :)))

      Sil
  10. son yazımı okusana ama noluuuur :)

    YanıtlaSil
  11. "akdeniz kıskançlığı" yazımı :)

    YanıtlaSil
  12. Harikasın valla ben hiç denemedim ama zevkli bir etkinlik gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EvetT kesinlikle çok keyifli ej azından bir kere denemelisin :)))

      Sil
  13. bloğun çok güzel. Tasarımını sen kendin mi yaptın yaptıysan hangi uygulamayı veya siteyi kullandığını söyler misin çok hoşuma gitti çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim program kısmını Kendim yapmadım tasarımını http://koregunluklerim.blogspot.com birlikte yaptık.

      Sil
  14. Paten kaymayı ben çok seviyorum çok iyi olmasamda bu konuda hobi gibi bişey :))

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma