Aylardan Biri Gibi "Temmuz'da"

Herkesin sevip tekrar tekrar izlediği filmler mutlaka vardır.  Benim için bunlardan biri Fatih Akin'in Temmuz'da filmidir. Bilemiyorum bu filmde beni çeken tekrar tekrar izletteren nedir ama kadere inanmayı unuttuğum zamanlarda açar izlerim. Temmuz ayında da mutlaka izlerim. O sebepten nerdeyse replikleri hafizamda unutulmazlar arasindadir. Film''in en başında erkek başrolümuz Daniel kıza sorar adın ne Juli "Aylardan biri Gibi" der ve hikâyemiz benim için burada başlar. 




Gerçek mutluluğu arayan, kaderini yönlendiren, kadere inanan, aşk için ugrasan, gözleri ışıl ışıl bakan Juli'nin hayata bakış açısıyla başlayan bir konusu var filmin. İlk görüşte sevmistir Daniel'i ama o bunun farkında değildir. Bu noktada İdil Uner Melek karakteri ve güzel sesi ile filme giriyor. O güzel sesi ile güneşim şarkısını öyle bir söylüyor ki gelde aşık olma :))))

Filmde ara ara o kadar güzel mesajlar veriyolar ki bi gülümseme, bir pozitiflik böyle bir güzel oluyor ;))) Juli karakterinde heralde en sevdiğim beni çeken hayat felsefesinin 'Rüzgar Nereye Götürürse' olması olabilir ;)) 

Gökyüzü her yerde mavidir diyor Juli ve Daniel'in Melek'i aramak için Istanbul'a gittigi yolculukta kaderin tatli bir dokunusu ile bu hikayenin icine katilmasi ile olaylar karışiyor.  Fatih Akin'in güzel dokunuşlariyla da sıcacik bir film izliyceksiniz eğer henüz izlemediyseniz :)

Yazımı bitirmeden bence filmin en güzel sözlerini yazmadan olmaz Juli'nin aşkıni anlatan mi desek bilmiyorum ama yorum sizin olsun ;)

Aşkım,

Kilometrelerce yol kat ettim, nehirleri geçip, daği aştım... Hüsrana uğradım ve ızdırap çektim nefsin karşı koydum ve güneşi takip ettim . Böylece senin önünde duruyorum ve sana seni seviyorum diyorum...'

Fatih Akin benim için özel yonetmenlerden biridir. Onun filmlerinde eski filmlerde sevdiğim duyguların benzerlerini hissediyorum. Siz de eğer henüz izlemediyseniz bu sıcak yaz filmini izleyin derim.

Yazıya bonus olarak İdil Uner'den Güneşim şarkısını ekliyorum ;))

Keyifli seyirler :))))




13 yorum:

  1. En kısa zamanda seyredeceğim, sağol :)

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi bi seyredeceğim sağol :) bynmerak.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğine hiç şüphem yok iyi seyirler :))

      Sil
  3. Merhaba:-)bloğunu keşif etkinliğinden aldım canım takipteyim bana da beklerim:-)

    YanıtlaSil
  4. Son günlerde romantik film hiç izlemiyoruz artık diye düşünüyordum. Yok ki düzgün film izleyelim diye de kendi kendime cevap veriyodum. Varsa yoksa hep fantastik, hep aksiyon diyodum. Bu da bağa güzel kapak oldu. ;) Teşekkürler, listeme aldım.
    Bu arada takibe de aldım. Bana da beklerim kahveye, çaya. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha kapak falan olmasın ama iyi seyirler olsun diyelim :)) Bende geliyorum sayfana ziyarete :)

      Sil
  5. Merhabaaa :) bloğunun içeriğini çok beğendim takibindeyim bende bekliyorum canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :)) bende geliyorum ziyarete :)))

      Sil
  6. merhaba bloguna keşif etkinliğinden geldim takipteyim bende beklerim :)
    http://kelebektavsiye.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sayfama bende geliyorum ziyarete :)

      Sil
  7. Kısa zamanda izleyeceğim

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma