Çingeneler Zamanında Kaybolmak

En büyük tutkularımdan biri aslında müzik ve ne olmadan yapamazsın deseler ilk sıralarda kendine yer bulur.  Hani böyle etrafta kulaklıkla gezen sürekli müzik dinleyip bunu dinledin mi diye soranlar var ya evet işte itiraf ediyorum o benim :))) Her durum her mod için bir playlistim var. Bu yüzdendir ki hayatta en sinir olduğum soru ne tarz müzik dinlersin ? Hiç belli etmem ama bu soruyu duyunca deliriyorum. Her tarzın ayrı keyfi var insan niye birini seçmek zorunda kalsın ki ;)) Belki de ben seçemediğim içindir. Bana anneni mi babanı mi daha çok seviyorsunla es değer bir soru :)) Buna rağmen fark ettim ki sayfamda 'Ne Dinliyorum' bölümünde hiç yazı yok. Tam anlamıyla skandal !!!
Mor Karbasi

Bu yazımda belki daha önce bir çok kişinin dinleme fırsatı bulmadığı müthiş bir sesten bahsetmek istiyorum. Çingeneler Zamanı ve Yasmin Levy ile hayatımıza giren Ladino müziğinin çok da yeni sayılmayan ama yeterince popüler olmamış güzel sesli temsilcisi Mor Karbasi. Sesini dinlediğinizde benimle aynı fikirde olur musunuz bilmiyorum ama öyle bir hüzün, öyle bir duygu var ki neresinden yakalasam ne hissetsem diye bir karmaşa içinde olmamak mümkün değil. 

Hani insan sesi ile döver derler ya tam da böyle bişey sanırım. Kendimi şanslı hissediyorum geçen sene İKSV'de geldiği konserde canlı dinleme fırsatım oldu. Büyülenmis bir şekilde dinledim. İnsanın sesi hiç mi enstrümana ihtiyaç duymaz. Öyle bir söylüyor ki müzik dursun sadece o söylesin isteği oluyor. Bir arkadaşıma dinletmiştim. Çingene arabeski bu demişti  ;)) Çok da yanlış bir tanımlama mi derseniz bence cuk oturdu :))

Böyle kaybolmaya yüz tutmuş bir dili yaşatmak da ayrı bir his olmalı.  Yalnız moraliniz çok bozukken dinlemeyin ;)) Ne söylediğini anlamasanızda bir canınız yanar :)) Ben uyarımı yapıyım ;))

Kıskanç bir insan değilim ama bu kadını canlı da dinlemiş biri olarak soruyorum bu kızımın sesinin çeyreği bende olsaydı nolurdu :)) Yeterdi yani mutlu ederdi ;))

Neyse çok da uzatmak istemiyorum. Yeni müzikleri keşfetmeye açik biriyseniz siz de benim gibiyseniz açın bir dinleyin ;)) Daha önceden biliyorsanız da yine açıp dinleyin  hazır aklımıza gelmişken ;)) 









9 yorum:

  1. Ilk defa dinledim bayildim ! Cok eglenceli ve anlatis seklinde aynen oyle^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene, bazı insanlar özel bir sesle doğuyor yapıcak bişi yok :)) Bende içimden geldiğince anlatmaya çalışiyorum :))

      Sil
  2. Sesi de kendi kadar güzelmiş. Bu arada Çingeneler Zamanı... Daha çarpıcı bir film yapılır mı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hem kendi hem sesi güzel :) Ben de bu kızı ne zaman dinlesem çingeneler zamanını tekrar izleyesim geliyor.

      Sil
  3. şarkı söylerken duygu ve acıyı sonuna kadar hissettirdiğinden şarkılarındaki kelimelerin hiçbir önemi yok, ben de çok severim ladino müziğini ve onun kraliçelerini...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı şeyi söylüyorum bazen ses sözcüklerin yerini dolduruyor. Ladino müziği de buna çok elverişli :)

      Sil
  4. Blogunu takibe aldım canım :) Bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Günler önce minibüste yolculuk ederken yazınızı okumuştum. Çingeneler Zamanından bahsetmeniz nedeniyle aklım bu yazıda ve o esnada dinlemeyi isteyipte dinleyemediğim (ama şu an dinlediğim) müzikte kalmıştı. Roza; ilk tınılarda ürpertti sonrası bangır bangır...insanın içine işliyor... sayenizde güzel dakikalar geçiriyorum.
    Fado dinler misiniz? Mesela Amália Rodrigues ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki hatırlayıp tekrar dinlemişsiniz :) Beğenmene çok sevindim Fado dinlemiyorum. Bugün çalınacaklar listeme ekledim. Gün içerisinde mutlaka dinleyip yorumlarımı paylaşıcam seninle :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma