Uluabat Göl'ünün Şirin Kıyısı: ''GÖLYAZI''

Haftasonu gezimin son uğradığımız yeri Gölyazı'ydı. Burası için tam bir balıkçı köyü diyebiliriz. Köye girerken köprüsü, girişte ki çay bahçesi, gözleme yapan kadınlarıyla dolu dolu olan ufacık bir yerleşim yeri burası :)) Yer yer sular altında kalmış ağaçları, rengarenk tekneleri cana yakın insanları gözleme kokan sokakları hepsi o kadar güzel ki uzun bir süre orada kalabilirsiniz. Hele bir gün batımı var ki sürekli izlemek isteyebilirsiniz. Sokakta ki kediler, havada uçan leylekler, etrafta kendi halinde gezinen kazları evett burası böyle bir yer. İstanbul'a huzurlu bir ara vermek için büyük bir sebep denebilir burası için :))


Öyle büyük bir yer değil burası eskilerde olduğu gibi gizli kalmış da denemez. Sanırım Gölyazı ile ilgili en sevmediğim durum bu oldu. O kadar popüler bir  yer haline gelmiş ki bende uyandırdığı his buraya gelmek için sanırım biraz geç kaldık oldu. O kadar çok insan var ki neredeyse manzaraya bakmak için sıraya gireceksin öyle bir yer haline gelmiş. Ama yinede gidilmez mi efendim o gözlemeler için bile gidilir :))


Gölyazı'da kadınlar da erkekler gibi balıkçılıkla uğraşıyor kenarda balık ağı ören bir kadına rastlarsanız şaşırmayın derim :) Ayrıca burası fotoğraf çekmek için gerçekten çok uygun bir yer. Eğer fotoğraf çekmek için gidecekseniz gün doğumunu yada batımını burada geçirecek gibi bir plan yaparsanız çok güzel kareler yakalayabilirsiniz. Dediğim gibi burası ufacık tatlı bir yer sayfa sayfa anlatılacak değil de gezip görülüp kahvesinde bir çayı yudumlanıp sıcacık gözlemesi yenilip güzelce sohbet edilebilecek yerlerden. 

Hazır havalar ısınmaya başlamışken sizinde bir gidesiniz gelmedi mi ? 









8 yorum:

  1. Valla da gidesim geldi:):)Hakkaten çok içten ,sıcak bir yer gibi görünüyor,ben de adını çok duydum ama gitmek kısmet olmadı.Fotograflar harika,tesekkürler:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar çok güzell hazır ısınmışken gidip görmelisin :))) Sayfama hoşgeldin bu arada :))

      Sil
  2. Merhaba blog keşif etkinliği sayesinde blogunuzu keşfettim takipteyim.
    Bana da beklerim :)

    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin canım sayfama :) keşfetmene sevindim bende geldim sayfama :))

      Sil
  3. Çok güzel bir yermiş daha önceden Güneşi beklerken dizisinde görmüştüm o zaman da gidesim gelmişti :) Bir fırsat bulupta gitmek lazım aslında..
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dizide görmedim ama çok sevdim biraz daha az insan olsa sanırım bayilabilirdim :)))

      Sil
  4. Fotoğrafların güzelliği beni benden aldı,blogunu da çok beğendim,tema çok iç açıcı,hemen takibe aldım :)
    Gölyazı'ya,Bursa'da okuduğum zaman gitme fırsatı bulmuştum gerçekten çok güzel ve sıcacık bir yer,leylek yuvalarını görünce çok şaşırmıştım :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekler ederim güzel fotoğraflar çekip paylaşmaya çalışıyorum. Beğenmene çok sevindim hosgeldin bloguma hep beklerim :)))

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma