İstanbul'a Küçük Bir Ara İlk Durak ''Mudanya''

Sıcakların artık kendini hissettirmesi ile birlikte yakın yerlere kaçayım, biraz gezeyim, yeni yerler göreyim zamanları artık başladı. Artık tek sorunumuz bu hafta sonu nereye gitsem, ne yapsam olabilir. Yani tabi ki tek sorunumuz bu olmayacaktır ama en azından kendimizi iyi hissettiğimiz yerlerde olsak, İstanbul'dan da çok uzaklaşmayıp yakın yerler de olsak fena olmaz sanırım. Bende tam bu saydığım sebeplerle biraz da fotoğraf çekebilmek için bu hafta sonu günübirlik Mudanya-Tirilye ve Gölyazı'yı kapsayan kısa bir gezi yaptım. 

İlk durağımız Bursa'nın şirin ilçesi  sahil kenarının rüzgar esintisi Mudanya oldu :)) Mudanya'da restorasyon aşamasında olan bir sürü tarihi ev var. Gerçekten çok güzeller bir kısmı ise gerçekten çok yıpranmış durumda. Türkiye'de ki bir çok tarihi ev gibi. Bu evlerin bir çoğunun fotoğrafını çektim ama en çok bu evi sevdim. İlk gördüğümde bir süre ayrılamadım önünden. Sanki bilgisayar programı ile yan yana aynalanmış gibi duran bu evin gerçeği bu şekilde ve denizin kenarında denizi sıfır durumda. Hiç bir oynama yok fotoğraf'da :)) İlk gördüğümde bende uyandırdığı his sanki yeşilçam filmlerinde setteyiz de içeriden Tarık Akan, Türkan Şoray çıkacak :))) Evlerin çoğu rengarenk dolayısıyla sokaklar renkli renkli :))


Mudanya'da başka ne var derseniz bir sahil kasabasında olan bir çok şey var aslında. Ulaşım olarak ben İstanbul'dan araba ile gittim yaklaşık üç saat gibi bişi sürüyor. Ama yok efendim ben bu kadar yol gidemem Körfezi de dolanmam derseniz yeni kapıdan feribotla iki saat sürmeden ulaşabilirsiniz. Gelelim ara sokaklaraa :)) Ara sokaklarda gezerken bir sürü yerel lezzet bulabilirsiniz. Evlerden birinin penceresinde süt reçeli var yazısını gördüm biraz yaklaştım içeriden dünya tatlısı bir teyze çıktı. İnsanlar gerçekten sıcacık ve çok konuşkanlar. Eee bu teyzemizin pembe panjurlu evi de var daha ne olsun di mi :)))


Evett bu pembe panjurlu, pembe kapılı evimiz :)) Kapı sanki çalan herkese giy takunyalarını gir içeri der gibi :)) Bende bu gezi ile daha önce çok duyduğum ama hiç tatma fırsatı bulamadım süt reçelini de deneme fırsatını bulmuş oldum. Tadı böyle kek hamuru gibi :))) Ben bayıldımm aldığım kavanozu baya kaşık kaşık yeme potansiyeline sahibim :))


Mudanya'nın bildiğiniz gibi tarihimizde de önemli bir yeri var. Mudanya mütarekesi burada imzalandı. Oraya gitmişken müzeyi de gezmemezlik etmeyin. Benim haftasonu gezimizin başlangıç durağı Mudanya ile ilgili anlatacaklarım bu kadar. Şimdi diğer duraklar Gölyazı ve Tirilye var :)) Siz de yakın zamanlarda hafta sonu planlarınıza burayı da ekleyin derim :)))

Keyifli haftalar sendromsuz pazartesiler diliyorum :)))















6 yorum:

  1. nilay hanım merhaba.biraz geç oldu ama iade ziyarete geldim.yalnız size bloğumdan ulaşamadım.internetten isminizi arama yaptırarak ulaştım.sonuçta izlemedeyim..bu arada güzel ve hoş bir gezi olmuş.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz uğraştırmışım sizi ama sayfama hoşgeldiniz :) Beğenmenize sevindim :))

      Sil
  2. Çok güzel bir gezi olmuş :) Bende kısmet olursa 19 Mayıs Antep gezimi paylaşıcam :) Banada bekliyorum.

    http://beautybygizzy.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım teşekkür ederim sana da şimdiden keyifli geziler :)) Antep'e bir kaç ay önce gitmiştim seveceğine hiç şüphem yok aklına bişi takılırsa Antep için yardımcı olurum :))) Blogunu takibe aldım :))

      Sil
  3. Merhabalar burası ev mi pansiyon mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar fotoğraftakiler ev olarak kullanılıyor :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma