Bu Sokak'ta Festival Var !!!

İstanbul'da bazı sokakları gezmesi görmesi gerçekten çok keyifli. Tasarım ürünlerin satıldığı değişik dekorasyonlara ev sahipliği yapan butik dükkanları olsun, ruhsuz gibi duran sokakların duvarlarına yapılan rengarenk graffitiler ile birlikte buraları gezerken sokaklar, içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir yer haline geliyor. Karaköy'e gidenler bilir henüz gidemeyenler için ise böyle yerlerden biri diyebiliriz. Her gittiğimde yeni açılan mekanları, farklı organizasyonları ve sokaklarda ki kalabalığı ile bizim için yaşayan, yenilenen yerlerden. 
Bu hafta 23 Nisan tatilini birleştirip dört günlük tatile kavuşunca uzun zamandır gördüğüm ancak gitmeye fırsat bulamadığım iki etkinliğe de zaman ayırma imkanı buldum. Bunlardan ilki Karınca Sokak'da Tasarım ve Müzik sokakta sloganı ile gerçekleşen Street Fest etkinliğiydi. Karınca sokak Karaköy'ün küçük sokaklarından biri. Henüz fazla bir mekan var denemez. Ama bir daha gittiğimde bu yazdığım tahminen geçersiz olacaktır :)) 


Etkinlik'ten bahsetmek gerekirse katılımcı sayısı olarak bence iyi bir kitleye ulaşılmış ancak bu kitleyi besleyecek bir organizasyon muydu derseniz bence değildi. Ama eminim ki ilerleyen organizasyonlarda daha geniş bir tasarımcı ve müzisyen kitlesi ile bu güzel organizasyonu destekleyeceklerdir. Yani katılan tasarımcı bana göre biraz azdı. 



Etkinliğin bana göre en dikkat çeken tasarımcılarından biri tiridi atölyeydi. Daha önce yurt dışında yapıldığını duymuştum ama ilk defa canlı görme imkanını bu sayede buldum. 3D printer aracılığı ile istenilen objeleri üç boyutlu hale getiriyorlar eğer isterseniz kendi küçük heykelciklerinizi yaptırıp hediye edebilirsiniz. Böylelikle sizi kimse özlemez :)) Yada gerisi sizin hayal gücünüze kalmış tabi :) Siz hayal edin onlar üç boyutlu hale getirsin kulağa güzel geliyor :)) Daha fazla neler yapıyorlar nasıl oluyor bu işler derseniz linki burada :)



Karınca sokak da aradığımızı çok fazla bulamayınca ikinci durak olan Souq Pazar'a geçelim dedik. Souq Pazar ''da yine Karaköy'de bulunuyor. Burası biraz daha kalbur üstü tasarım diyebiliriz. Yani fiyatlar biraz daha yüksek. Ece Sükan sanırım buradaki en iddialı tasarımcılardan. Tabi fiyatlar da buna göre biraz yüksek. Tabi ki güzel tasarımlar var ama ben bu tarz etkinliklerin hem bilinmeyen tasarımcıların katılmasını bu şekilde tasarımların alıcıyla buluşmasını destekliyorum. Ve tabi ki daha alınabilir fiyatlarla.
İncelemek isterseniz souq karaköy'de ki etkinliklere buradan inceleyebilirsiniz.



Souq Karaköy'de en çok dikkatimi çeken iki stand vardı. İlki Lugat 365 :)) Zaten hali hazırda bilip sizde benim gibi instagramdan takip ediyor olabilirsiniz :) Henüz bilmeyenler için öncelikle sayfalarına buradan ulaşabilirsiniz. Lugat 365 unutulmaya başlayan kelimeleri herkese yeniden hatırlatıyor diyebiliriz :)) Benim en sevdiklerimden ve sık kullandıklarımdan biri 'Bazı kelimeler çok güzel'' ve 'Gıybet' var :))  Siz de sayfalarını bir inceleyin derim :)))






Ve oradan hayranlıkla ayrıldığım bir stand var ki elime kalemi kağıdı alıp resim yapmaya başlayasım geldi. Souq Karaköy sayesinde Sadi Güran ile tanışma fırsatı buldum. Böyle yetenekli insanları görmek gerçekten beni mutlu ediyor. Bende illüstrasyon resim yapmayı çok isteyen biri olarak onun çalışmalarını görünce gerçekten etkilendim. Her biri ayrı güzeldi. Sanırım bir daha ki gidişimde bir kaç resmini alıp evimde kullanıcam :)) Size de çalışmalarına bir göz atmanızı öneriyorum.


22 yorum:

  1. Tatlım iadeyi ziyarete geldimm :)
    Blogun çok hoş olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinn bloguma her zaman bekliyorum :)) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. souq görmemişim alla alla hatırlamadım ama hemen giderim :)

    aramıza hoş geldiin :) du tanıtırım ben seni yaaaa getiririm arkadaşlarıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldumm böyle sıcak yorumlar okuyunca iyiki geldim diyorum :)) Sende hoşgeldin sayfama :))

      Sil
  3. paylaşımların çok hoş tatlım, takipteyim

    YanıtlaSil
  4. gördün müüü son yazımııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya şimdi gördüm çok naziksin teşekkür ederim :))

      Sil
  5. bloguna bayıldımmm deep sağolsun kesfetmemi sağladı :) bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bloguma bende onun sayesinde yeni bloglar keşfediyorum :) Hemen geliyorum sayfana :))

      Sil
  6. Çoook güzel bir etkinlikmiş... Karaköy bambaşka bir yer olma yolunda ilerliyor... Deep'in yazısında gördüm blogunuzu... Keyifli bir blog... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaköy hızla ilerliyor her gittiğimde farklı yerler etkinlikler var :)) Begenmene çok sevindim her zaman bekliyorum :))

      Sil
  7. heeey baksanaaaa şu arkadaşımız da karaköyde çalışıyor ki.

    http://surprizmisafir.blogspot.com.tr/

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa süper :)) Hemen bakıyorum sayende bugün bir sürü blog keşfettim :))

      Sil
  8. bayılırım böyle yasayan sokaklara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sokaklar böyle çok daha güzel :))

      Sil
  9. Hepsi çok ilginç. Lugat 365 de çok ilgnç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Lugat 365'i bende çok seviyorum instagram'dan falan takipteyim :)

      Sil
  10. takipteyimmmm bende bloguma beklerim :)

    http://soslubadem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bloguma bende geliyorum hemen :)

      Sil
  11. Merhabalar bloğunuzu keşif etkinliğinden gördüm ve izlemeye aldım.Bana da bekliyorum sevgiler :)
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yapmışsın bende takipteyim zaten :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma