Yaparım Bilirsin 2016 :)

Bütün sorumluluğu yeni yıla yüklediğimiz, olursa bu yıl olur olmazsa zaten olmuyordur dediğimiz, pazartesileri başlarız deyip başlayamadığımız ne varsa hepsini birinin omzuna yüklüyorsak zaman bu zamandır sevgili dostlar. At sende sorumluluğu kurtul, olmuyorsa 2015'in suçu olma ihtimali varsa zaten o 2016'dır :)))



Şaka bir yana yeni yılın yenileyici ruhu olmasa bence gelen yılı sevmek mümkün olmazdı gibi geliyor.

2015 yılına girerken bildiğim bişey vardı o da bu yılın diğer seneler gibi olmayacağıydı. Hayatımda ilk defa bu yılbaşında oturup gerçekten bu seneden ne bekliyorumun listesini yaptım. Bu listeyi yapana kadar bir insanın hayatında sanırım bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim. Hani uzmanlar her yıl çıkar ve mutlaka yeni yıldan istediklerinizin listesini yazın falan derler ya, her sene benim tepki tabi yazınca kesin oluyordur şeklindeydi. Ama öyle değilmiş gerçekten söz uçup yazı kalıyormuş :)

2015 benim kendimi keşfettiğim, kendi hayatımda kendime yer açtığım, bekledim de gelmedin değil de aslında bekleyip de gitmediğimi fark ettiğim bir yıl oldu. İnsanın durup bunu fark etmesinin bile başlangıç için gerekli olduğunu anladım. Hayatımda yer verdiğim insanların aslında benim hayatımın neresinde durması gerektiğini gördüm. Bazen bazı şeylerin değerlerini anlayabilmek için hem kendini hem karşındakini sınaman gerektiğini bunun yanlış bişey olmadığını anladım. Sürekli koşturduğum bir düzen içerisinde nefes almayı öğrendim. Bir sürü yeni yer gördüm, bir sürü yeni insan tanıdım, bana bir sürü güzellikler kattılar. Bir daha dönmem dediğim okula yeniden döndüm. Fark ettim ki okul bana aslında güzel bir enerji veriyormuş :)) Şuan henüz düzeni oturtamadım şikayet etsem de keyfim yerinde :) 

2015'de bütün bunları anlattığım bir blogum oldu. Bu fikir nasıl geldi nasıl açtım şimdi bakınca ben bile hatırlamıyorum çok hızlı geçti. Kimse okur mu diye düşünürken bir sürü güzel yorum geldi. Aslında yazmayı ne kadar seviyormuşum bunu da böylece görmüş oldum :)) 

2016 biliyorum ki daha da farklı olacak. Yazdığım liste uzadığından değil de sanırım yazan kişi biraz değiştiğinden :)) Bu listeyi burada şimdilik paylaşmıyorum ama kafamda yapılmayı bekleyen çok güzel şeyler var. 

Diliyorum ki 2016 benim gibi başkalarının da kendini keşfettiği bir yıl olur. Aslında hiç içinde bulunmak istemedikleri hikayelerin içerisinde rol almaktan vazgeçip kendi hikayelerini yaşama fırsatı bulurlar.

Belki de büyük mutluluklar büyük mutsuzluklarla geliyordur. Bunu bilemeyiz ama zaten mutlu değilsek denemekten ne çıkar? 

Sanırım sizin hikayenizde bunu söylediğinizde başlayacak...

Tesadüf Olamaz Bugüne Kadar Geçen Gün...

Herkese İyi Yıllar :))







2 yorum:

  1. Hayat cok zor Nil hanım

    YanıtlaSil
  2. benim gibi kedi seven biri daha :) blogunuzun tasarımını ne kadar tatlı öyle tam benlik :D bloguma da beklerim, sevgilerle

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma